Even Pause

Cafetaria ‘Even Pause’ heet u van harte welkom op deze bijzondere duiklocatie aan het Grevelingenmeer. Daarnaast is ‘Even Pause’ een buitengewone cafetaria vanwege de speciale producten die wij gebruiken bij de bereiding van uw maaltijd. De hoofdproducten voor de plates, de aardappels en het vlees, zijn 100% natuurproducten van boeren uit de buurt.

De patat die u hier krijgt geserveerd, wordt gemaakt uit hele aardappels zo uit de Zeeuwse klei, die binnen het bedrijf wordt gewassen en gesneden. Met schil en al worden ze in verschillende rondes gefrituurd om zo het beste van de aardappel en dus voor uw friet, te bereiden. Deze aardappels worden regelrecht afgehaald bij de Hoeve Rapenburg uit Meliskerke. Een boer die, net als ik, zo bewust mogelijk probeert om te gaan met zijn grond en zijn gewassen.

Zo komt het vlees dat hier gebruikt wordt, rechtstreeks van vleesboerderij ‘Boot’ uit Kerkwerve waar de dieren een goed en gezond leven hebben. De dieren worden hier geboren, grootgebracht en aan het eind van hun leven geslacht. Er vindt dus geen onnodig gesleep met dieren plaats. Door dit alles is al het vlees dat u hier besteld van 100% kwaliteit. 

Door de producten direct bij de boer af te halen, is er goed zicht op de kwaliteit en krijgt u waar voor uw geld. Tevens wordt op deze manier de tussenhandel er tussen uit gehaald, waardoor de producten niet onnodig heen en weer worden vervoerd, wat milieuvervuilend en dieronvriendelijk is. Door deze producten te bestellen, zorgt u er voor dat de ecologische voetafdruk die wij als mensen maken, wordt verkleind. Al met al dus een verstandige keuze.

Ook zijn onder andere de frituurvet soorten die ik gebruik de beste en milieuverantwoordelijkste die er op dit moment verkrijgbaar zijn. Ook met andere producten probeer ik daar op te letten.

Geniet van uw bezoek aan ‘Even Pause’ en eet smakelijk. Ook namens de boeren en dieren uit de buurt.

Duiken in Den Osse

Den Osse Nieuwe Kerkweg is van de mooiste duikplaatsen in de Grevelingen. Het is ook een geliefde duikstek met tal van bijnamen zoals Meeuwestein, Den Osse Parking, Nieuwe Kerkweg en Den Osse. Fraai in Den Osse Nieuwe Kerkweg is de overdadige bioiversiteit en de verzameling mooi begroeide reefballs. Kijk door de gaten van de reefballs om grote krabben en kreeften te spotten. Ook sepiola’s en de prachtige zeedahlia kom je hier tegen. Sla ook de basaltblokken en de oude betonplaten die hier liggen niet over. Beide vormen prachtige biotopen waar je zakpijpen, palingen, snotolfen, steenbolken en anemonen kunt zien. Wie niet in Den Osse Nieuwe Kerkweg heeft gedoken, heeft niet in de Grevelingen gedoken!

Bijzonderheden

Je gaat bij Den Osse Nieuwe Kerkweg eenvoudig via een steiger met trap het water in. Ga rechts (oostelijk) van de steiger te water om de reefballs te vinden. Hier liggen ook de betonplaten, ze lopen af tot een diepte van vijftien meter. Recht voor de steiger bevindt zich een oude sterkdam. Deze loopt af tot aan de betonplaten. Den Osse Nieuwe Kerkweg is ook een leuke nachtduiklocatie, je ziet ‘s nachts palingen en loslopende kreeften. Bevestig bij een nachtduik een lamp aan de steiger.

Waarschuwingen

Drukke locatie, wees er vroeg bij. Parkeer niet in de berm. Ten oosten van de duikstek bevinden zich visnetten, niet aankomen.

Fietsen langs Den Osse

De Monumentenroute Schouwen Duiveland

Een fietsroute (59 km) langs historische monumenten op Schouwen-Duiveland. De verbinding met open zee zorgde hier in het verleden voor veel welvaart. Met meer dan 500 rijksmonumenten heeft Zierikzee veel moois te bieden. In de oude stadshaven meerden ooit grote koopvaardijschepen aan. Maar door verzanding van de Gouwe keerde het tij. De bouw van de Dikke Toren stokte daardoor op 62 meter. De route voert je ook langs de monumenten van Brouwershaven, Renesse en Haamstede. Tussendoor trap je door duinen, bossen en weidse natuurgebieden. Voor meer informatie over deze route

Rondje Zierikzee, Bruinesse en Brouwershaven / Fietsroute 183589

Mooie vergezichten over Nationaal Park Oosterschelde en het Mastgat worden afgewisseld met het binnenland van Schouwen-Duiveland. Geïnteresseerden in cultuurhistorie zullen zich verbazen over de cultuurhistorische waarde van Schouwen-Duiveland, dat een prachtig landgoed en interessante musea beslist een bezoek waard is. Parkeer je auto en stap op de fiets richting Zierikzee. Via de kust fiets je naar Bruinesse om vervolgens door te fietsen naar Zonnemaire en Brouwershaven. Net voorbij Den Osse vind je Even Pause, aan het Grevelingenmeer. Rust hier even uit voordat je weer verdergaat, het ‘binnenland’ in van Schouwen-Duiveland. Een heerlijke route om even tot rust te komen, maar ook te kunnen afsluiten met genoeg kilometers in de benen. Voor meer informatie over deze route

Heerlijk fietsen op Schouwen-Duiveland / Fietsroute 1118912

Schouwen-Duiveland is misschien wel het mooiste eiland van Zeeland om te verkennen met de fiets. De omgeving is divers: je fietst door bossen, duinen, natuurgebieden, met uitzicht op zee en langs mooie, historische plekken. Je start de route bij knooppunt 87 vlakbij Brijdorpe. Vanuit hier fiets je noordwaarts richting Den Osse, waar je even pauze kunt nemen bij “Even Pause”. Hier heb je een prachtig uitzicht. Via Scharendijke fiets je naar Renesse en Burgh-Haamstede. Dit is een prachtig gebied om doorheen te fietsen. Zeker als je aankomt in het bos van Westenschouwen. Hier kom je helemaal tot rust en kun je genieten van de natuur.
Voor meer informatie over deze route

Kom lekker eten

Copyright © 2015-2022 www.evenpause.nl

all rights reserved